torsdag 23 januari 2014

Polly-kladdkaka

150 g smör
150 g mörkchoklad
100 g rostade salta cashewnötter
3 ägg
200 g naturell färskost
3 dl rårörssocker
2 dl vetemjöl
100 g Polly-godis

Sätt ugnen på 175.
Smörj en form med löstagbar kant och ströa med råsocker.
Smält smöret i en kastrull och sätt dit chokladbitarna. Låt smälta under omrörning. Sätt undan.
Hacka nötterna grovt.
Dela ett ägg i gula och vita, gulan blandas med färskosten till jämn smet.
Vispa vitan med resten av äggen + sockret.
Vispa ner chokladen.
Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godis.
Häll  i formen.
Klicka i färskosten och rör runt.
Strö över resten av godiset.
Grädda mitt i ugnen ca.30min.
Låt kallna.

Servera med grädde eller vaniljglass.

OMG OMG så god!!! Och kraftig!! Som Maxmos chokokaka. En liten liten bit räcker. Det doftade guddomligt då man tog ut den ur ugnen och jo varm chokokaka är gott. Vi åt av vår samma kväll några timmar senare och den var väldigt rinnig! Följande dag var den mycket mer lätthanterlig.

Njut ;)

6 kommentarer:

  1. Denna är gudomlig! Testade göra dubbelsats och i långpanna, vilket gick jätte bra :) Så nu har vi frysen full, bara att tina upp vid oväntade gäster.. Som ett litet tips bara ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh den är ju bara så supergod!! Bra ide att göra stor sats och frysa in. Kan tänka mig att det fungerar bra.

      Radera
  2. Mums! Den lovade din syster bjuda på nästa gång vi träffas :)
    //Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du verkligen något att se framemot! :)

      Radera