tisdag 25 september 2012

lilleman

I går opereades goretexshunten in på Skrutten. Hans blod cirkulerar nu genom den och hittills har det gått bra, ingen stockning. Han ligger i kuvös och sover mest för att vila. De hade tagit bort en del mediciner nu så att han förhoppningsvis piggar på sig lite. Snart har halva den kritiska tiden gått och varje timme är en seger och på rätt väg!

vi fortsätter framåt

I dag var jag och provade min klänning, IGEN. Nu satt den som ett smäck! Tack och lov för det, inte ett gram uppåt nudå. Hade min ena tärna med på släpbindningsskolning, så det inte går som för syster sen på festen :D
Det kändes ju skönt. De senaste dagarna har jag angstat över att dragkedjan skall spricka eller något liknande graciöst. Huij!

I kväll var jag på spinning + core för andra gången. Alltså hoho, förra veckan då det inleddes tänkte jag nog att nää-ä. Spinningen var det inget fel på men att jyckla på på den där pilatesbollen. Jag har ju som välkänt inte just någon balans. Så att göra en massa mag- och ryggövningar balanserandes på en gummiboll var ju inte till min fördel...tror jag spände och fick tränat precis varje annan muskel än de som skulle tränas. Allt för att försöka hålla balansen på bollskapet! Kände mig mycket ograciös och var mycket trött i nacke, lår och knän då vi var klara.
I dag föll jag in i ,eller snarare rullade av och plankade rakt in i ställningen med madrasser. Som i Svansjön bara!

Men jag skall inte ge upp! Det började ju gå bättre på tant-gympan i fjol också. Nu bastu och sen borde jag förbereda lite MN och BG.

I morgon får vi nycklarna till lokalen. Iiiiik, bara 3 dagar kvar som ogift mö.

måndag 24 september 2012

senaste YC

Ett skall få äran att brinna på vårt bröllop. Ett spar jag så jag har. Kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle ta. Köpte båda och lät sambon välja då jag kom hem :)
Och ja Lena, de har några nya dofter nu ;)

Usch, vi har gäster i köket. Såndär små oinbjudna saker som gnager i vårt roskisskåp. Så nu är jag livrädd att röra mig här och har skickat sambon efter fällor. Här skall minsann riggas! Det är den enda problemet med att bo i gamla hus, oinbjudna småkryp! Inte för att jag är så överförtjust i de tusenelva bananflugorna som tagit över i köket heller, men de är ändå mera ok...

skruttstatus

I söndags hade han både tittat upp och skrikigt lite då de var och hälsade på honom. Han hade tuttat lite på pygmétutten också. Måste ta ett snack med honom att inte snuva moster på alla fina stunder sen!
Han var så pigg så de tog bort SiPAP (andningsapparaten) och körde endast syre, och det gick så bra för den envise lille kämpen. Han hade också fått sig en liten outfit dagen till ära. Han hade fått vara i mammas famn, med värmemadrass och allt.

Hittills har han visat sig vara en envis kämpe och viljestark att följa oss här i livet. Vilket är underbart skönt för oss närstående, och säkert för många av er också. Kan tänka mig att föräldrarna inte är lika nöjda över envisheten sen i tonåren ;)


söndag 23 september 2012

dagens

Min duktiga sambo har fixat skyltarna klara i helgen. Eller egentligen har han fixat det mesta på dem, jag har typ målat de gröna pilarna och that´s it.
I dag var vi och övade i kyrkan. Det var ganska nervöst och pirrigt. Kan inte fatta att det bara är en vecka kvar!!!
Har haft lite pippi på Pippi-mönster på sistone. Har försökt sticka lite på kvällarna som avkoppling och för att täka på annat. Har gått så där...

Nu måste jag vila om jag skall orka på nå vattengympa ikväll. Måste hoppa över spånbanan för mina vader krånglar :( Skulle inte vara snyggt om jag på lördag är tvungen att halta fram...

lördag 22 september 2012

På tåget

På väg hem från huvudstaden, med tungt hjärta. Jag skulle så gärna ha velat stanna där och hälsa på underverket i morgon igen. Fick vara in två gånger till intensiven idag och vi fick paja och släta så mycket vi ville på de ställen man kom åt, ganska mycket sladdar å grejs i vägen! Och han var den sötaste, finaste och underbaraste lilla skrutt!! Och herreguud så liten han var, jag vågade knappt röra honom först. Kommer bilder då jag kommit mig hem ikväll. Det blev med ens så verkligt, att han faktiskt finns, och kämpar så hårt för sitt liv, och tänk att min syster är en mamma, och min mamma en mommo :) Han var en lugn typ som inte brydde sig desto mer om att vi stod och dreglade över honom. I morse hade han skrikigt för första gången och tuttat med ljud. Sötisen! Timmarna gick alldeles för fort och plötsligt var jag tvungen att hasta till tåget medan de andra skulle få beskåda matning och blöjbyten, livet är orättvist ibland. Och nu är det en hel månad tills jag får paja honom igen! Mosters hjärta är överfyllt av kärlek för den lille typen.




EDIT: no pictures of the Skrutt. Too early said the mother and I obey :)

Nuläget

Operationen blev uppskjuten till måndag så mosters lilla skrutt till ögonsten skall växa till sig lite. Han har så litet hjärta att börja kapa i och så tunna ådror och grejs att sy i. De skall bygga en goretexshunt att lägga mellan aortan och hjärtat så ductusöppningen får växa fast och blodet ändå cirkulerar. Då slipper han den medicin som gör andningen så besvärlig.



Vi är påväg ner nu mor, far och jag. Ser så framemot att få träffa den lille typen!
Fått mail om att hotellet jag bokat blivit avbokat för att kreditkortsuppgifter inte blivit lämnade, jag har lämnat dem OCH mailat dit. Suck för teknik och internet ibland!!! Själv skall jag bli hemlevererad av VR för 10€ så det tackar vi för. Få se hur det går med föräldraskapet....

torsdag 20 september 2012

tacksamhet och uppmaning

Jag, och säkert min syster med familj, är väldigt tacksam över alla fina ord som haglar över oss. Det värmer i själ och hjärta av er omtanke!! Tyvärr varken hinner eller orkar jag svara på allt men försöker vartefter.

Sen uppmanar jag er att i morgonbitti kl.8 knäppa era händer och skrynkla ihop alla tår ni har och sända styrkan åt skrutten som då blir opererad. De skall bygga till och montera fast den del av aortan som saknas till hjärtkammaren. Och kanske fixa ihop hålet mellan kamrarna. Vi hoppas på det bästa att han skall vara stark och sjutusans envis som sina föräldrar så han får komma hem till prärien nån gång!!!

onsdag 19 september 2012

statusen

I måndags blev jag moster åt en liten skrutt som hade väldigt bråttomt till världen. Han är född 6 veckor för tidigt och det hjälper ju inte direkt hans tidigare problem. Det är en väldigt omtumlande tid för oss alla och det går upp och ner. Värsta tänkbara timingen hade han ju också då vi borde vara glada och förväntansfulla inför den stora festen. Nu går hela dagarna åt att oroa sig och vara nervös och känna sig otillräcklig. Jag kämpar med vardagen och sänder alla tankar och all kraft jag kan uppbringa till barnkliniken i huvudstaden där den lilla prinsen är kopplad till tusen och en apparater.

Jag hoppas så innerligt att allt skall gå bra! Att han skall börja andas och orka själv, att de skall kunna operera hjärtfelen, att allt fixar sig och blir bra så vi får ha honom hos oss i 50 år till! (och då är det meningen att jag kastar in handduken, inte han!) Tänker ständigt på honom, min fantastiska syster och hennes man.

Usch vad det tär!


tisdag 18 september 2012

Later

Jag.Hinner.Inte.Med.
Bröllop?
Hinner.Inte.Tänka.På.Det.Nu.
Alla tankar går till Helsingfors och jag kommer att få en psykisk mental breakdown av att gå med den här oron hela tiden. Det är så jobbigt att inte veta hur det kommer att gå! Varje timme är en seger och känns som ett dygn. Jag skulle vilja hjälpa och göra något för dem, för honom. Känner mig så hjälplös.

Ja och så lipar jag typ 17 gånger i timmen efter att jobbdagen är slut. Suck!

söndag 16 september 2012

vad vi gjort i dag

A sov och jag låg och drog mig så länge så då vi fick kaffegäster hade vi just och just fått på oss kläderna och dukat fram brunch. Sköna tider! Sen målade vi lite vägskyltar till dagen D och fick nytt kaffefrämmande.
Sen blev det Norrvalla-cupen. Helt okej väder att sitta med fadderbarnet i famnen, njuta av solen och äta choko. Ja, och se på fotboll förstås :) 
Levererade lite havtorn, M&A misströsten icke jag haver ej glömt er, bara inte hunnit. Sen tvättade jag fönster åt syster, det var lättare sagt än gjort. Jag hann med hälften av vad det var tänkt...
Till sist fick fischer komma på en dejt i spånbanan. Herregud så den tränar-människan kan pina folk. Men oj så roligt det var!!!
Nu hoppas jag kvällen avslutas med lasagnette, bastu och en kall lonkero. I morgon är det ny jobbvecka, den nästasista före det smäller. Spännande!!!

fredag 14 september 2012

off to Vasa

Jag tjuvstartade lite. Det blev en av de nya klänningarna. Den med ärmar. I love it! Men kan inte hjälpa att jag känner mig som en mommo. Plisserad kjol och ärmar. Det börjar liksom vara ett tag sen sist. Vad har folk egentligen på sig nuförtiden då de är ut?!? Jag har noll koll! What ever, det är ju relativt mörkt på krogen och alla ser på scen och njuter av musiken. Hej då på er!

FREDAG!!!

Jag simmade 1km utan simglasögon, usch och fy vad jag har ont i nacken nu. Men plötsligt gör det absolut ingenting för på 3min fick jag plötsligt biljetter till TAKIDA ikväll!!!!!! OooohLaLaaaaaa!!!! Hej hej hej då, jag måste börja göra mig i ooooordning!!!!

torsdag 13 september 2012

havtorn-tyrni

Mina föräldrars träd har blåst omkull. De kom hit med halva på släpet ikväll. Vi tog in och plockade, stack oss, plockade, sprätte, plockade och stack oss. Spände fast kvistarna vartefter på köksbordet, såg NCIS och plockade havtorn :)

Som den Grottbjörnens folk-nörtti jag är så måste man ju binda påsarna med olika knutar för att veta sen i vinter vilka som är vilka. Sen åt vi kräm med färska bär, och nu är min mage så skrumpen och sur att den gör allt ont.
Det vi inte orkade plocka förde jag åt grannen. Hoppas de får nytta av dem :)
Vill man ha en påse kan man hojta i kommentarerna här, kanske jag kommer ut dem dem i helgen ;)

onsdag 12 september 2012

kärlek

I dag hade jag gäster och köket fylldes med skratt och prat. Det var några ljuva timmar som passerade. Egentligen en förlängning på gårdagen då mina f.d kollegor kom och förde bort mig. Jag förstår inte min saliga tur att på varje arbetsplats jag jobbat hittills har det funnits sådana gudkorn som satt sina spår och var vänskapen bestått efteråt. Det ser väldigt lovande ut i år också! Tänk att det kan bli så bra med människor man mer eller mindre blir påtvingade :)

de är här nu

mina klänningar från Sverige. Beställda från Nordljus. Kunde beställa mycket mycket från dem, men det blir så många pengar. De är gråa men skiftar i lila enligt mina ögon...ljuvliga ting!




måndag 10 september 2012

Pain

Hela dagen har varit pain. Ont. Ondare. Ondast. Mina stackars små muskler. Att jobba. Att handla. Att gå. Att stå. Att sätta sig. Det har känts vad jag än gjort idag. Var på spånbansträning i går. Inser idag vilken skada sommaren slapp ställt till med. Men nu är vi på gång igen.

lördag 8 september 2012

Okej okej, jag köpte kanske EN sak till idag :)  Men jag har faktiskt suktat efter den i flera ååååår. och vi har inga lampor på vinden än. Jag tyckte vi inte behövde det, höhö, kanske inte i somras och sensommaren då vi klarade oss med trapplampan och en myspyslampa. Men det var då. Nu är det höst och beckmörkt.


Kanske inte i flera år, sanningsenligt har bara 2 år av längtan funnits mellan oss. Jag kan inte bestämma mig om den skall hänga i fönstret eller i taket. Var den än är så är det alldeles ljuvlig! Och ja, vi stred mot föreskrifterna och lade en starkare lampa än 11W i den. Måste ju se var jag sätter fötterna också. Nu skulle jag behöva 2 till, en Stinky och den andra My-lampan. Vill ha vill ha vill ha!

shoppelishoppat dagen lång

Snart anser jag mig vara färdigt utrustad för vår hanimuun, har två klänningar på kommande från Sverige ännu och passar de är det färdigt shoppat fram till jul!
Ett par solbrillor är vad jag ännu behöver anskaffa.


 Klänningen är från Esprit, märket EDC. Den är superskön och lätt på! Tyckte jag behövde blanda upp lite andra färger i min garderob. Man fick ett ugglehalsband på köpet.

 Halsduken från Vila och spegeln nedan från MiniMani. Det behöver inte längre idkas rysk roulette med klädvalen på morgnarna, hurra!! Ramen påminner om gamla ladubräder om man kisar lite då man tittar närmare på den. Och så hittade jag världens finaste utelykta på MM, vi spanade runt lite och just då jag skall hämta den, 1,5m ifrån kommer en annan tant och nappar den!!
Jag höll på tappa nerverna helt och blev lite lätt jobbig att umgås med. Så min snälla sambo gick och pratade med en försäljare. De skall ta in nya lyktor som kommer på tisdag eller torsdag. De tog vår nummer för att kunna ringa och meddela. Bra service va :)

Min nya favoritbutik i Vasa är Seven Roses, de är återförsäljare av Odd Molly, vintage och andra fina märken :)  Väskan är därifrån, jeansen från Esprit och koftan från HM. Och nu är det slut på shoppandet!!!

fredag 7 september 2012

kära bloggen

vilket av dessa alternativ skall jag nu välja?!?? Till mitt råddri av gardiner i kvisten. Jag hade en idé om att använda gamla spetsgardiner dit. Jag har provat och provat, häktat upp och häktat ner, pinam mor och svärmor att bidra med olika sorters gardiner, men inte riktigt fått det som jag föreställde mig.

Nu har jag kommit mig så här långt, och frågan är A) två rosetter, eller B) en rosett.
Vad tycker ni??


Fredag!

Då får man mellanmåla TVÅ sirapspinnar då man kommer hem från jobbet. Måste tanka lite energi så jag ännu får gjort ett MN-prov och lite arbetsblad och ordlistor i svenska. Vill ogärna att det skall bli hängande över mig till söndagkväll.

Jag försöker in i det längsta undvika att ta med mig jobb hem. Men en fredag eftermiddag då klockan slog halv tre kändes det inte längre inspirerande att vara på jobb då jag slutat för 1½h sen. For hem till det kalla huset, gjorde upp en brasa och kokade té. Och nu skall jag uträtta det sista så jag får njuta och ta det lungt resten av kvällen!

torsdag 6 september 2012

teater

Se den se den se den!!!  Man måste genast boka här!!! Och jobbar du på ett högstadie borde det vara obligatoriskt att kommunen eller staden sponsrar!



Den var mycket mycket välgjord! Tänkte nästan ta till lipen mitt under föreställningen. Om vi någon gång har lyckan att få barn, ber jag till högre makter att de inte skall bli mobbare, eller mobbade. Barn kan vara så grymma och elaka! Jag hoppas de blir hyvä tyypin som står upp för och hjälper de svaga!

Man kan gå in och läsa Fantomens lillasyster bloggen här om man vill.
Och bilderna har jag helt ärligt lånat från nätet.



Förutom att bli berörd på teater idag har jag också undersökt löshårsmysteriet, varit på ansiktsrengöring till Ihohud, ätit på Ernst med syster och köpt nya träningsbyxor. FÖR de gamla har HÖR och HÄPNA nötts upp i grenen och berikats med 1 st stort hål och 1 st litet hål. Vet ej vem som använt dem i skåpet?!? Eller gnagt på dem :)  En riktigt skön och välbehövlig dag!

På söndag och tisdag drar höstens första kurser igång, skönt! Jag har blivit så förslappad över sommaren och kommer mig inte i gång själv. Behöver ledd motion. Nu har jobbet också börjat gå och det blir bara roligare och roligare. Det känns som om livet äntligen ger lite flyt efter alla stormar. Ja, förutom imorgonbitt då kl.8, då vi inledes musiserandet :D
Over and out!

hur man pressar en filt

enligt svärmors recept.
1. lägg ut objektet på madrassen i sängen. (jag valde att lägga en handduk under)
2. bespruta med vatten
3. lägg bäddmadrassen ovanpå (igen valde jag att lägga en handduk mellan för att slippa våt-ullstanken)
4. sov på den valfritt antal nätter (jag valde 2 st.)






Tadaaa, här är lilla skruttens filt, upp och ner (och med mina nya träningsbyxor som en skugga under), men ni fattar pointen i alla fall va?!?

måndag 3 september 2012

maricas utlottning

Hittar ni här. Egentligen vill jag ju inte alls att ni skall delta eftersom det minskar mina chanser att vinna avsevärt ;p  Men söta är de små tingen! Så klicka er vidare nu bara!!!

vardagligt svammel.



Drog på mig klackarna i söndags och serverade hejvillt på kalaset. Nå int, det var väldigt lugnt och gemytligt, ingen stress alls. Jag föråt mig på laxröra på malaxlimpa och blev förälskad i havtornspajen. MÅSTE HA MERA!!! Men klänningen säger NEJ!!!

Jag och min mörka kalufs skall bänka oss med Lantliv nu. Jag borde skriva arbetsblad om det oregelbundna verbet to be och en massa annat. Men jag är så urlaka trött efter allt roligt jobb (fast årskurserna att hålla reda på har ökat med typ 350% så min hjärna har lite svårt att komma i håg allt och få med allt), alla samtal, allt planerande, allt jag måste komma i håg inför festen och det faktum att jag inte sover på nätterna. Den andra snarkar och kliar sig så sängen rasslar och det ilar i mina öron. Just nu tycker jag starkt min sambo kunde söka ett jobb han kroppsligen tål....så jag får min skönhetssömn :)

Men i morgon är en ny dag utan extra saker instoppade. Då skall jag ta tag i mitt liv, leverera strumpor och linser, skriva protokoll och ansökningar, rätta, maila, fästa trådar och motionera.