onsdag 24 oktober 2012

Trapani och La Gancia







Vi flög med Ryanair från Tampere till Trapani på Siciliens västkust. Billigt och bra, nackdel att vi kom fram halv 1 på natten.
Hotellet La Gancia var vackert och enkelt. Jag saknade en balkong och skumpa på kylning :) Men vi hade liksom en hel lägenhet där. De hade en fantastisk takterrass där de serverade frukost (mest sött, tom JAG tyckte det!) och drinkar en stund på kvällen före man skulle gå ut och äta. Utsikten var fantastisk och personalen väldigt trevlig och hjälpsam. Sött!









Staden var en typisk turiststad. Men egentligen inget att titta på om man inte ville klättra upp på deras enda berg. Så med andra ord ganska tråkigt att gå och se runt, gå och gå och gå. De hade seasonending nu så det var inte så mycket folk i rörelse och ställen öppna. Första kvällens restaurangbesök var en stor miss men sista kvällen var fantastisk! Stränderna där var bra och på gå-avstånd, fick några ynka timmar andra e.m och det var toppen! Bada i havet och polen, salt!

Taxichaffisarna där hade koll på när flyg gick till Finland, pluspoäng! Längre in på ön fanns säkert mer att utforska om man stannar längre och besöker andra städer och ställen. Jag kunde dock ha nöjt mig med en solsemester där. Kanske nästa gång.

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder! :) // Lina

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen! Å ni sir så glada ut båda två:) verkar nog ha vari en bra reiso!

    SvaraRadera