fredag 31 december 2010

mummu-duunit!

Jag håller på att förvandlas till en riktig mummu som inte använder smink, pincett, hårborste, deodorant, parfym eller andra hygienartiklar. Jag har hudfärgade underkläder och mina trosor går ändå upp till bysten.
Sen zoomar jag runt i mina dubbla kalsonger och stickasockor dagarna i ända och klagar över hur det drar i vår lägenhet. Ja, och så kollar jag ju lite genom köksfönstret vad som händer där utanför också! Denna Morgon stund har guld i mun bild är faktiskt knäppt genom köksfönstret också, för vi hade ingen kamera med i morse då vi va ut!
Inte en enda liten sovmorgon har detta lov innehållit :( Skall därför lura tuppen lite idag på e.m, förhoppningsvis i nya soffan!!!

Och man tar ju seden dit man kommer. Tidigt i morse hade vi klätt på oss det mesta vi äger i stoppa-dräkt-format, dragit fram den röda och den blå och svischade fram längs gångbanan i Vörå City. Där fanns typ 1 annan själ och det var inte ens ljust ute! Stod nästan och ryckte i dörren innan banken öppnade. Men nu har vi löst in våra checkar, tagit pengar att betala soffan med och öppnat vårt sparkonto. Min benämning på det är Bröllopskontot och A´s benämning på det är Tvättmaskinskontot. Så, det återstår att se vad vi använder det först till ;)

Nu skall jag petala lite rääknings å sen koka ihop mitt bidrag till kvällens nyårsmeny.

Gott Nytt År till er alla!!!

torsdag 30 december 2010

hurra!

Jag är en lycklig soff- och vinkistsägare!
Trodde aldrig det skulle gå så fort, och att vi sku ha fått ta hem det redan ikväll!!! Men vi hade ingen kärra med så A får göra en stadsrunda TILL imorgon. Sen krapulerar jag i vår nya fina mjuka stora å härliga soffa 1.1.11 :D

20h/v var det ynkliga antalet timmar jag fick.
+AV å ADB å AlltMöjliT
+ 1 invandrarstöd
så 22,5h/v å lediga onsdagar.
Och bara ämnen jag tycker om:
Finska 0-2 och 5-6
Gympa 0-2
Religion 3-6
FyKe 5-6
SL 5-6
tänkte nästan få Musik 5-6 också men då sa jag STOPP!
+ att jag fick order om att inhandla ett par skidor snarast eftersom vi skidar redan på tisdagen...hoho var skall detta sluta?!?!?!?

Kanske i min nya fina soffa?!! ;D

möte

Jag skall på möte till min nya arbetsplats om ½h, och DET gör mig så lyckligt nervös så jag verkligen hoppar ur klänningen snart! Fast idag har jag ingen klänning...Oh så spännande och roligt det kommer att bli! Återkommer med läseordningen sen, vad jag blev tilldelad för ämnen :)
Samtidigt fortsätter det att ramla in mail om utvecklingssamtal i min inkorg, jag hade hoppats på att de skulle förstå att jag inte hinner med alla 11 på 4 dagar, men det ser inte ljust ut om det fortsätter så här. Känns lite splittrat att ha sina jobbceller på 2 olika ställen, och olika är just vad de två skolorna är. Som natt och dag!
Blir alldeles kallsvettig då jag tänker på vad jag skall göra då jag återvänder till hufvudstaden, så bäst att förtränga allt ännu i några dagar. Bara göra en mental lista lixom...

Hej hopp nu brummar jag snart iväg! :) :)

onsdag 29 december 2010

Dagen började med det omtalade stadsbesöket!
Jag hade skrivit in i min kalender onsdag kl.11, de hade skrivit tisdag kl.11, så där fanns ingen sömmerska...Som tur var fixade det sig 3h och 160€ senare...En lila heffaklump med tung byst, ungefär så kommer jag att se ut. Tanten konstaterade ganska snabbt att jag nog inte kunde ha en tublångklänning för den hålls inte upp. Det försökte jag berätta åt henne redan för början men hon ville då inte lyssna på mig. Som om jag inte skulle veta hur de fungerar, lever ju trots allt med dem 24h/dygn...
Blev lite efter i tidsplaneringen men jag hann på en kaffe till Maricas, och sen till Oravais på klappdelning.
Där åt vi för omväxlings skull :D
Smarrigare än smarrigast smörgåstårta -my favourite!- å ngn frusen kaka som inte va frusen :)
Vielen Dank till värdinnan!!

Tjohooo, äntligen en chokofondue!! Den skall testas i krabbis på lördag, för sen är det chokostop i 1mån! Tack snälla rara Fifoli!!!!
Efter klapputdelningen planerade vi nyårsmenyn, den blev googoo den, as usual :)


Då jag kom hem flyttade jag in i vitrinskåp nr.1. Det tog inte länge förrän det blev fullt. Och nu måste jag nog låna lite utrymme i det andra som jag lovade åt A för sprit m. tillbehör....kanske bara nedreskåpen tar jag :D
Nu har jag bokat in 2 utvecklingssamtal till sista jobbveckan, ledig som man är...

Tömma å fylla diskmaskinen å vika å hänga tvätt, sen tar jag natten. Stort möte på G imorgonbitti, måste vara pigg å kry!
Ja och så skall jag plocka mina ögonbryn här i mörkret, extas idag då jag köpte en pincett efter många om och men!! -lycka-

ut å vingla

Jag skall till Vasa stad i dag och jag är så ivrig så jag snart hoppar ur klänningen. 2 hela affärer skall jag besöka;
Boutique Beauty för att måtta klänningen.
Prisma för att handla tandborstar å annat nödvändigt :)

Sen skall jag ha lämnat in lite filmrullar, kläder till RK, besökt glasboden å via Hellnäs på kaffe om jag hinner.
Ikväll skall vi planera den helt fantastiska nyårsmenyn vi skall kocka i hop på fredagen. Få se vad årets meny har för tema... :)

tisdag 28 december 2010

Bästa klapparna del 2.
Nu har de anlänt till finkon: the kicks!
En blå och en röd, med plastskidor under och räfflade ståytor. Stora så jag nästan måste ha platåskor för att nå upp, och alldeles alldeles underbara! Vi var och provade dem runt huset ikväll och huu jeeda mig så hårt det for. Bara svichade förbi postlådan en gång! Undras just hur bra det egentligen är att använda dem för hemfärd på lörda morgon :D
Och nej, man kan inte stjäla dem för de är märkta för livet!

Idag då jag skulle inviga nätförrådet kände jag mig som en ligist, där fanns ingen lampa så jag trevade mig fram i mörkret tills jag hittade en bur som gick att öppna å dit lassade jag grejerna för NEJ jag tänkte INTE kånka upp dem igen! Det är att jobba i onödan...
Det har kommit upp en del grejer i vårt hem ikväll, det tycker jag om. Det blir mer och mer som vårt vartefter tiden går.

Nu skall jag dricka ett glas rött å skriva en handelslista, skall ända till stan i morgon ;)



Årets julklapp av A har också blivit invigd ikväll, men behöver bestämt plantera lite fler träd...det blev som så fullt så fort :D
Men vackert tycker jag mitt vita vinterträd är!

husmor å plastsaker

Ja se det går inte ihop det!
Den arma mackapäären ville inte alls samarbeta med mig!!!!
Hur skall man kunna använda ngt som är gjort av plast å bara ska tryckas i hop å sen är det meningen att man skall kunna vrida å spreja å ha sig med saken...den vinäger-olja grejen får sambon ta sig en titt på då han kommer hem!

Här är mina kära mumin-tavlor som svärmor gjort till julklapp. De tackar jag hemskt mycket för! Och grät en skvätt när jag insåg att de inte går att hänga ovanför sängen där de annars skulle passa perfekt, men seriously geishor å mumin?!? NÄÄÄÄ!
Tror de skall få flytta in i hallen i stället. Det skall jag pina sambon med att göra idag också då han kommer hem, samt skruva upp nyckeltavlor å annat nödvändigt. Det är inte hälsosamt för den stackars karlen att jag går här ensam en dag och plockar. Hans to-do list bara växer tills han kommer hem :)

Min egen to-do lista börjar bli avprickad; skall bara inviga nätförrådet så är den klart. Dit skall en massa resväskor å "annat skräp" flytta, och det han inte saknat före juni åker sen i roskis då jag sommarstädar ;) Som sagt, inte bra för A alls att jag är hemma å rotar för mig själv :D

Men först upp med benen på soffbordet, på med apparaten, fram med förstoringsglaset, äta lite smögare å CHOKO!

måndag 27 december 2010

Nu och Tidigare.

Nu mumsar jag Belgisk choklad, det första lagret är bra arbetat på. Och det får jag, för i morgon på f.m skall jag ut å promenera med Fifoli, minst 1h har vi sagt!

Tidigare idag har jag skött lite tärnesysslor inför bröllopet, packat påsar, klistrat, limmat, klistrat, limmat å klistrat lite till. Men det var värt det; skulle få bada bubbelbad med A efter utfört arbete. Men bubblorna va pois, ngn´s sambo hade kopplat ur dem. Jag blev lite ledsen!
Men egentligen gjorde det inget, jag fick en världens finaste tärnepresent att bära på bröllopet:
Nu skulle jag då bara behöva ett matchande armband, hosthost nu skulle det vara VERKLIGT bra om A läste min blogg mellan varven ;)

Sen gjorde jag dagens goda gärning och hjälpte A-trappofabbon att gräva fram sin bil. Och min syster frågade; Hur kan det komma sig att gubbar som inte klarar av att gå har lov att köra bil?!? Typ Ja?!? De KÖR ju med sina BEN!!! Allt möjligt och omöjligt finns i världen.

Nu skall jag läsa och ladda med lite päärynä så jag orkar i morgon :)

Nu är den slut!

Julen är förbi och vardagen är åter här...skönt det med!
En liten resumé av helgen kommer här;

Tomten hittade till Kronoby, massor av klappar hade han med sig och barnen var exalterade. Jag hade tydligen varit ganska snäll, fick massor av paket och superfina saker!! Kommer eventuellt bilder sen, då jag packat upp allt igen :)

Sen var det dags att bege sig till Vörå och föräldrahemmet. Där fanns ännu mera klappar å fina saker. Vi öppnade omgång 2 av paket och njöt sen av nötter å umgänge.
Vädret denna jul va ju jävligt kallt!
Men vackert var det med all snö i träden som gnistrade å glimmade i solskenet.

På juldagen va vi ut med gänget i staden, men jag blev så besviken så jag har inte kommit över det än. Usch och fy och nästa år blir det nog mys hemma hos ngn i stället!!!

Nu är vardagen här, jag har myst med frukost å dator i snart 2h så borde väl packa på mig kläder och ta mig till H-H på en promenad. För att få gjort ngt här hemma sen...




Då vi flyttade in hit fick A av svärmor ett äktenskapstäcke, jag vet inte om det heter det på riktigt men skit samma :) Jag hade länge sett fram emot det för hon lovade oss ett för typ 1 år sen...och det var lite varmt å svettigt å mkt dragande då vi använde ett litet täcke.
Nu har vi stort å fint å skönt, men efter att vi tagit det i bruk har vi inte sovit bredvid varandra en enda natt. Det är ju som så stort så man slipper å vingla i väg till andra ändan av sängen, så nu vet jag inte vad det skall få för betyg, hiss eller diss.......???!??

torsdag 23 december 2010

God Jul!!


Önskar jag och min lilla tomteverkstad!
N
u tar vi julledigt härifrån och njuter av nära och kära, mat å klappar.

Så vackert var det på Maxmo kyrkogård idag, men ack så kallt i tårna.
God Jul till alla mina änglar också!

Kallt!

Jäklar så kallt här är!
-27 har det visat sen jag steg upp i pensionärsottan å åt frukost med min sambo.
Sen kröp jag ner under täcket igen, kändes som en bättre idé då han for till stan å handla klappar...
Nu skall jag iväg med mor och tända ljus på gravgårdarna i nejden. Tycker det är synd å skam å tragiskt att jag i flera års tid redan sprungit och tänt gravljus åt vänner under denna högtid!

onsdag 22 december 2010

friden

Den infinner sig snart här i Bofinken, julefriden.
Jag grät lite då jag kom hem idag, det kändes så hopplöst, och jag blev så lessen å trött å besviken. Men allt i hemlighet, sen städade å plockade jag under tystnad i nån timme. Blev lite sur på oss som inte hinner ordna så det ser snyggt ut inne i garderober å skrubbar också. Tills jag kom på den fantastiska idéen att stänga alla dörrar och bara ignoera...


Nu har vi fått GOD mat i magen; pesto å mozarellakyckling, avocado-feta-soltorkade tomatersallad i fladdrande ljussken.
Det syns inte på bilden men det drar som fan från fönstren här och vi har varit tvungna att flytta alla ljus. Thänk God sen då de byter fönster!

Vi bestämde att samla en speciell boll vart år. I år blev det en Lilla My glas-boll i samma serie som våra fönsterhängbollar jag har (tack Tanja!) och den är ju sååå fin såååå!

Och här är den sen, granen, som jag längtat och suktat efter i många år och dagar. Jag har äntligen för första gången i mitt liv fått en alldeles egen å riktig gran!
Den hade barrat 1/10 av all barr redan idag. Den hade barrat ännu mer medan vi klädde den. Och nu, nu är den klädd, och snart barrlös. Som sagt, gröna fingrar har ingen av oss och vi borde inte inhysa annat levande än oss själva i lägenheten. Men lite fin är den nog! Och jag skall titta på fotot och njuta sen efter att den åkt ut i all sin barrlöshet :)

Nu skall jag äta lite choko, kramas med min prins, känna julfriden komma, dofta på vår gran, glömma allt vi borde göra ännu och bara njuuuuta en stund före yrandet börjar. Jag önskar vi fick en bebe snart så vi kunde hållas på ett å samma ställe julen igenom och slippa allt spring! ;D

tisdag 21 december 2010

En fråga till alla föräldrar...

...som läser min blogg;

Situationen från början av hösten; Jag som förälder är arg och bitter och missnöjd, tjatar på skolan och lärarna att mitt barn skall synas och få göra en massa roliga saker. Jag struntar blint i LPn m.m, söker bidrag och skickar iväg klassen + läraren på massa roligt.
Resultat; Vi har nu kört stenhårt för att hinna i MO å MA så långt vi borde och har räknat dygn å datum som dårar.
Situation nu; Jag som förälder håller mitt barn hemma från skolan de sista dagarna före jullovet, barnet är ju så trött å hängigt och hostigt och det vill inte bli sjukt till julafton.
Resultat; Vi som jobbat hårt in i det sista i skolan börjar ha vårt på det torra och klappar oss på axeln, de andra får jobba i kapp hemma.

Frågan; Tycker du att du som förälder har rätt att vara arg på mig som lärare för att ditt barn får läxor över jullovet? Eller har massor att ta igen v.2 då vi börjar igen?!?
Jag tycker inte det! Och nu börjar jag bli riktigt trött på dessa storstadsfasoner, så det så!

Annars somnade jag IGEN då jag satte mig för att titta på two and ha half men, what´s wrong with me?!?

Kvällen so far.

Jag har ätit riktigt dundergottlyx; vitlöksostfyllda champinjoner med bacon, och till efterrätt mitt pepparkakshus jag vann i lärarnas julkalenderfrågesporttvävling. Det lönar sig att svara fast man inte vet svaren ;)
Det julstädas på Smedsgatan, eller egentligen runt hela Fabriksparken. Det tutas å blinkas å körs i mängder, i timtal har de hållit på. Och smäller lite mellan varven också! Tur att A inte ser detta, han sku bli liiiite bitter med tanke på veckoslutets snöeskapader med bilparkering :)

Sen skall jag faktiskt städa lite inomhus också, bara för att se hur skitigt och dammigt det kan bli på 2 veckor utan att ngn är här!
Jag fick julkort idag :) Hurra! Jag har fortfarande ngn som tänker på mig :D

Dagens händelser

Idag hade vi julfestdag på skolan, 2st har vi klarat av!
Det började ju inte så bra med ambulansbesök, en stackars liten 1-åring föll i våra stentrappor å slog upp halva skallbenet. Och ni VET den blodmängd som kommer ur ett huvudsår, det var massor, typ överallt! De flesta lärare blev lika chockade som föräldern o vårt nyaste stjärnskott kom inte ens ihåg nummern till räddningsverket då han skulle ringa...min vana trogen va jag mest fascinerad och sku ha behövt ha näsan mitt i jacket. Men sån tur hade vi att en läkare satt i publiken och skötte saken i de 35min!!!! det tog innan bilen kom (seriöst altså, Mejlands ligger typ 2km ifrån MAX). Om jag inte blir sjuk efter att i strumpfötterna stått å väntat på den i 20min i snön blir jag aldrig sjuk!

Men sen, sen löpte det bättre.
Vi hade slömys i klassen före och efter lunch.
Elev diskuterade allvarliga saker med mig idag igen.
HUR Titti ha du fått all färg ovanför dina ögon?!?
Är det vackert?!????
Tycker pojkar det OCKSÅ?!?!

Sen tog jag av min ena ring i klassen medan jag smorde in mina händer. Efter att ha klargjort varifrån jag fått den ville han prova den.
Kan jag få den och spara den? Sen ger jag den till den jag skall gifta mig med?!?
Tyvärr lilla vän den är min, du får prova den men sen ge tillbaks den.
Efter att ha gjort det och visat mig boken försökte han smyga ner igen med ringen på sitt finger.
Ehrm, du glömde ngt...
Ah just, men nu får jag ju inte ge den till dig då jag vill...
Hmmm, eh nä, jag vill ha den nu!

Att förstå sig på dessa små söta barn och deras filosoferingar:)

Men vår julfest gick jättebra och vi har världens bästa elever!! De var så himla duktiga och man blev alldeles varm i hjärtat! Hoppas denna fina tradition håller i sig!

Sen var det presentdags;
Var är logiken med att ge mig en helt supervacker blomma då jag åker hem direkt imorgon och inte kan njuta av den?!? Och de vet att jag åker! Tänkte i ett kort ögonblick att jag spar pappret och packar in den igen i morgonbitti, släpar den till skolan, till tåget, på tåget, under bytet, från Tervajoki till finkon. As if!!
Men chokon däremot får HÖGSTA betyg!! Precis vad jag behöver, vill ha och kan släpa med mig ;) Och tänk att det var just Fazers superlyxchoko ja va sugen på å köpte en LITEN platta av idag, och vad hittar jag inte i mitt paket sen?!? Lycka!
Och OBS! här finns alla tre sorterna!!!

måndag 20 december 2010

myspys en måndakväll!

Hälsningar från Smedsgatan!
Jag hade inte hjärta att skicka hem båda ljusstakarna med A, måste behålla 1 här, och njuta av den i 3 dagar :)

Glömde berätta senaste nytt från Finnkino igår; hädanefter då du går på biografens toalett behöver du en dörrkod och denna kod finns på din biljett. Jag tyckte det var ganska skrattretande först! Sen insåg jag att det antagligen är ganska behövligt för att slippa alla fyllon å knarkare som lägger sekret över hela stället...
Jag har just lurat tuppen 1h helt ovetandes. Men det var ganska skönt, och ganska behövligt! Det har inte blivit mycket av den varan på sistone, mest funderat nätterna igenom :)

Och nu har jag ett par inlägg denna dag, kanske det räcker nu?!?

NYHETEN!!!!

Herreguuud, jag har mitt i yran GLÖMT att berätta för er, DEN GODA NYHETEN, som också är en bidragande orsak till mitt yrande å snurrande:

Jag har fått jobb i Österbotten,
på världens sötaste å bästa skola dit jag suktat sen hösten 2006 då jag var på praktik ;)
Hurra hurra hurra!
Ni aaaaaanar inte hur glad i själ å hjärta jag blev då meddelandet kom!


Men sen blev det bråttom må ni tro, på 4 dagar skall jag nu ha tömt klassrum, arbetsrum, datorn, minnepinnen, skåpen, lådorna, skrubbarna och gömställena på jobbet. Skriva utlåtande för alla mina elever, ha överföringsmöte med min ena vikarie, informera båda mina vikarier, klämma in utvecklingssamtal med de akuta föräldrarna, skriva 5 veckoscheman samt leta material och förbereda dem och nu känner jag mig lite lätt stressad!
Samtidigt blev det brått att springa alla ärenden på stan åt syrrans stundande bröllop och inse att shit nu e d färdigvinglat i stan. Säga upp alla gymkort, internet, kabelpaket, lägenheter, busskort osvosv. Hoho!
Lägenheten får tyvärr lämna till ett senare skede. Men sini det gör inget, den står kvar på mitt namn hela januari, jag får det bara inte att gå ihop annars!

Och, viktigt viktigt, den inplanerade tjejhelgen skall naturligtvis infinna sig som planerat i januari, dock i en lite tommare lägenhet så ni får ha lite överseende tjejer. Om det nu anmäler sig fler än den ena som hittills skött sig ;)

snö!

Jag har försökt fota hur sjukt mycket snö det är här i stan, men det går inte för det har blåst ner från fönstret sen igår. Då var det helt huippuhögt å vackert! Men det är helt galet överallt i stan med all denna snö, fast jag tycker ändå den är ganska fin :) och jag har ju inget fordon att tampas med...

Det är ganska kaos i min hjärna idag också, jag har SÅ många saker att komma ihåg att göra och fixa. Kände stressen komma krypande på e.m och blev lite besviken, jag har alltid trott att jag klarat av stress bra med tanke på mina sista 2 "studie"år i Vasa. Men antingen är det åldern eller så var det bara en hallucination pga enformigheten i jobben.
Men mina to do har nu strandat på att jag inte får tag i 1 person så jag kan inte ringa de 3 följande samtalen, och snart stänger all kundtjänst så det får vänta till ngn gång då jag kommer i håg det...sen typ.
Men i morgon är det julfest, nu håller ni alla tummarna för att mina elever blir friska!!! Jag hade 5 pinnar på plast idag, gissa hur bra det går med luciatåget dådå imorgon!!!
Fast å andra sidan va d skönt att de var så får idag, råddigt värre, och jag berättade om vårens planer för dem. 3 blev ledsna, 1 blev glad och 1 förstod inget. Ganska bra saldo va :)

söndag 19 december 2010

hurra!

Jag har hittat min klocka!
Har letat en halv evighet om det skulle finnas bild å nätet men icke, så ni får nu bara leva med vetskapen om att den är återfunnen! Den har varit borta sen jag flyttade Brända ön -> hufvudstaden i höstas. Så gissa min glädje då jag återfann den idag i och med packandet hufvudstaden - > finkon :D
Varför jag helt enkelt inte fotar den och laddar upp en bild är pga att...tjaaa...min kamera e försvunnen...eller jag tror jag vet var den är...kanske :)

Vet ni vad vi hittade på Stocka i går?!? Teerenpelis mustelmaciideri, på flaska!!! Och ja ni kan själva gissa vilket språkgeni som skulle beställa en sådan på finska...
En st. skall jag avnjuta på tisdag, här i min ensamhet, i min lilla lägenhet, den sista kvällen här för i år!

Wildfire

En sån kommer alltså hem till mig inom någon vecka. Jag funderar starkt på att packa in den och gömma bort den i sisådär två tre år och sen först använda den då jag är en mogen och nogsam 30-åring. Har aldrig haft en sådan dyr fjonk och vet inte vad jag tycker om tanten som fick den lurat på mig...eller A som övertalade mig att ta den. Hmmm...Men den är ju röd å grann iaf :D

Idag har vi haft världens skönaste söndag; som det pansarpar vi är var vi i stan 2h före vissa butiker öppnade. Vi hade 2 saker på agendan, julgransgrejer å skydd till telefonerna, åså en kaffe på det. I lugn och ro hann vi gå en massa omvägar, besöka jpulumaailma osv osv osv.
Avslutade dagen med ett biobesök Harry Potter and the Deathly Hollows. Det är ju lite lätt irriterande att den slutar mitt i så jag såg min söndakväll räddad; läsa andra halvan av boken men AH så IRRITERANDE, den har jag redan packat å skicket till finkon!
Efter sushirester grävde vi fram bilen. Det har snöat KONSTANT!! i snart 1½ dygn, jag höll på skratta ner mig då jag såg den, eller snöhögen den befann sig under.
Men nu är både prinsen, bilen å mina julgrejer på väg upp till Pampas, och jag sitter här :(

Sjukt chokosnål och funderar allvarligt på att länsa julkalendern, jag menar hey jag åker ju snart hem ändå :D

lördag 18 december 2010

Lördagen!


Den är snart slut den.
Tack och lov för det!
Vi hade personaljulfest igår. Jag skulle inte vara länge.
Kom väl hem före 4 någon gång...jag vet inte, fråga A som låg och sov i min säng :)
Vaknade 12.30 då han kom men Mäkkis-mat till mig.
Jag har världens bästa fästman!
A diskade all min disk medan jag hade krabbis-fylle-ångest och undrade vad vi gjort av all mat i går...?!?!?
Tack världens bästa A!
Sen släpade han ut mig på stan, mindre roligt!
Mina ögon va lika röda som Rudolfs nos.
Sen tvingade han på mig en ny telefon, en röd för att matcha ögonen å nosen, som kommer på posten, om 2 veckor, hem till mina föräldrar av alla ställen, men den var fin, och alldeles för dyr mot vad jag tänkt, ett till kommatecken klämmer jag in, för jag vill!
Men vi fick bytt operatörer/system/vad det nu heter.
25€/mån för 500min taltid å 100mess å avbetalning på fjonkken å surf så mkt jag vill i 6mån. Sen 35€/mån för samma saker i 1år. Är väl helt ok, eller?!?


Sen for vi hem, jag sov och han lekte med sin nya telefon.
Sen gjorde vi sushi tillsammans, och det är trevligt, och herrans gott!
Tack världens bästa A för maten och sällskapet!
Sen tittade vi filmen Alive! det var första gången för mig, ohygglig!
Nu skall vi kolla en film till, och dricka lite mer skumvin :D

Sa jag att jag har världens bästa fästman redan?!?
Det har jag!
Och endast 6 ensamma nätter återstår, FATTA 6 st!!!!!!! Det är ingenting!

Happy happy joy joy!

torsdag 16 december 2010

tungt hjärta

Ja, fast lite tungt i hjärtat är det ändå!
Har väntat hela veckan på ett samtal som aldrig kom.
Tog saken i egna händer och kontaktade själv idag.
Kakka-negativt och ledsamt svar å nu blev jag faktiskt lite lessen i ögat också :(

stjärnan å klappen

Idag har jag varit ytterst sur å tvär på jobbet!
Jag har haft feberfrossa å febervärk överallt å inte visat min bästa sida.
Som tur var hade vi inte värst tung dag; Genrep inför julfesten (jag gapade både åt andras å egna ungar..Little Miss Sunshine!), sen skickade jag mina egna på julbana med gympaläraren å for å äta julmat själv. Kalkonen va bäst!
2h samarbete kring julteckningar/tavlor följde. Det är intressant att se sina elever agera helt själv och försöka komma överens, en hel del nya sidor visade sig. Tyvärr mest dåliga, men också en del goda -tack å lov!-

Sen hinkade jag in PanadolHot, halva alfabetet å glögg å for till Itäkeskus för att träffa E. Köpte en stjärna till vår första riktigt egna gran å massa fina ljus som jag har en kreativ tanke bakom. Fick julklapp; mera attiraljer till vår sushi-dukning :D åt gott å lekte en stund med C.
Nu är jag hemma och borde slänga ner det mest väsentliga inför morgondagen, ta bort fult nagellack, inta halva alfabetet igen och lägga mig under täcket!
It´s going to be a VERY long day tomorrow. Festgruppen ha plita i hop en personal-julfest med mycket möda å lite besvär :)

Men inners inne är jag ganska lycklig just nu.
Min prins kommer hit imorgon.
Jag får sova bredvid å pussa på så mycket jag hinner hela lörda å sönda

onsdag 15 december 2010

bussresan från jobbet hem!

Kom ner till hållplatsen och tyckte livet kändes tomt.
Fan jag har glömt min påse med ärligt stulna Husisar i skolan.
Fittigt.
Traska upp för backen, svettades å svor.
Hittar ingen påse i lärarrummet.
Fan.
Får hjälp med att söka av vicerektorn, tills jag kommer på att jag lade ju den i väskan före jag gick hem första gången.
Dör en smula av skam.

Sen sitter jag äntligen på buss nr.14, endast 8min väntan i köld å pina.
Först stannar vi på Albertsgatan och beskådar en bärgningsbil som drar bort en annan bil och fastnar i snöhögarna.
Chaffisen måttligt road och ytterst irriterad pga förseningar.
Stannar pånytt 120m längre fram för en dam försöker få bort sin bil från parkeringen full med snö. Hon har kört fast och står halvvägs ut på vägen -> bussen kommer inte förbi.
Jag värmer mina fötter, tänker elaka tankar om stadsbor, snö å Helsingfors stad som blir helt handikappad så fort det kommer en snöflinga. Åh så varmt jag har i fötterna! Kollar in i Alepabutiken där jag brukar handla då jag stiger av bussen och längtar till kvällen då J och jag skall göra mat.
Chaffisen stånkar stönar och blir irriterad.
Efter 7min (och det är LÅNG tid för kollektivtrafiken!) kommer tanten loss då chaffisen kommit på att öppna sin dörr och släppa ut män å hjälpa henne att buffaknuffa.
Chaffisen arg och gasar iväg pga sin försening.
Då behagar jag vakna ur min koma och inse att hej det var ju min gata, jag borde stiga av 2m längre fram där hållplatsen ligger!
Gissa om chaffisen tänkt stanna där efter att ha stått 2m ifrån med öppna dörrar ganska lång stund.
Chaffisen kastar mordblickar på mig och läser en förbannelse över mitt huvud innan han kastar ut mig.

Sen fick jag mitt straff då jag skulle in till stan å möta J; Hela Fredriksgatan var stockad och jag fick gå utan vantar mitt i kylan...
Natinati!!

kvällen

Det blir ingen bild som beskriver mer än tusen ord.
Jag har haft alldeles för trevligt för att fota!
Jag har haft världens sötaste J hit och vi har pratat tills vi (eller egentligen hon, jag har skrikit så mkt i mina dagar så mina stämband är VÄL övade) fått halskatarr.
Handlat god mat å ätit burritos med hemlagad guacamole, oh så gott!
Å druckit glögg.

Nu borde jag gå och lägga mig för att undvika att morgondagen blir som dagen!

ursäkta!

Jag ber om ursäkt om det var ngn som hann läsa mitt förra inlägg innan jag tog bort det.
Det var skrivet i ett svagt ögonblick och jag ångrade mig hela bussresan hem! Man får inte skriva så fult å så många svordomar i ett å samma inlägg då man är vuxen och lärarrepresentant :)

Jag kan summera som så att idag har varit en riktigt skitdag! Jag har skrattat och gråtit om vartannat, både av glädje, frustration och irritation.
Tyckt lite synd om mina elever som hamnat i skottelden, pikulite synd om mina kollegor som får se den sidan av mig och mest synd om mig själv som måste leva med det dag ut och dag in.
Allt har gått med röven före från kl.8.20 till kl.15.20! Jag är in big need av jullov och vicerektorn skicka hem mig idag och fråga om jag behövde en karta med för att hitta hem...ni kan tänka er ditåt hur min hjärna betett sig idag! Jag skämdes massor då jag for...!

Sen måste jag i ngt skede berätta om bussresan hem...
Annars ser mitt hem ut som på bilden at the moment, jag får matgäster om 2h! Tur det inte är så petigt folk som min syster är med lite skit i hörnen :p
Jag tycker det är helt fantastiskt, kolla fönstret på min bild; det är ljust ute!!! Och jag är hemma efter jobbet! Kommer inte ihåg när det senast hänt! Jag skall dricka vin å städa städa massor nu å diska samtidigt :)

tisdag 14 december 2010

det där med att packa ner ägodelar...2

Fungerar ju inte det minsta bra då man inte har en enda tidningsbit i sitt hushåll!
Var iaf ner i äckel-källaren idag i min optimism å hämta centralgraderoben (en megajättipussi från IKEA) å 2 lådor, som legat där helt orörda sen 27.9.08.
Garderoben är fylld, en del åkte i soptunnan.
En låda är fylld med mappar å böcker, men sen tog det stopp. Måste råna skolan på Husisar i morgon!

Sade upp min lägenhet idag (är alltid lika förvånad över att min förvirrade hyresvärd kommer ihåg vem jag är då jag ringer henne), och meddelade fröken-som-tar-över att hon får ta över. Så nu känns det lite sorgligt och vemodigt och jobbigt.

A kommer antagligen att ta hem de sista möblerna redan i januari! då han hämtar hit mig efter lovet...sen har jag pinat följande saker på min ta-över-dam:
Mommo-cykeln jag raggat många km i staden med (borde ev. kolla att den står kvar i stället före..)
Soffan (den åker i soporna annars, maken till obekvämlighet för nattgäster!)
Sängen (den har tjänat sitt syfte i min ägo, den var ju trots allt ett arvegods!)
Wc-hyllan

Nej, nu hänga tvätt å äta julstjärnor i väntan på NCIS.
P.S
Vår utfärd till Esbo idag gick förträffligt! Och jag rekommenderar varmt Flickan med svavel stickorna om någon har vägarna förbi Unga Teatern :) Sen tollade jag bort mig i Tölö, i SKOLkvarteren, och gick en 20min extra promenix i iskylan å vinden, gissa mina elevers nöjsamhet :D
D.S

spaijs it app

vitt gaarlikk!

Ah ibland är det ju skönt att göra riktigt ordentlig mat till sig själv, för mig brukar det hända ungefär 1 gång päär månad!
Idag gjorde jag himmelriket till mig själv:
knapriga sparrisar
(hade helt glömt bort hur sjukt goda de är när de knaprar ur påsen själv nästan!!)
strimlade gurkor å paprikor
vitlöksdipp
stekt broiler marinerat med vitlök
åså ett STORT glas vatten!

Jag höll nästan på ramla av stolen så gott det var, åt alldeles för snabbt och mår lite lätt illa nu :)


HAPPY HIPPO!
Seriös fråga till er; Vem av er skulle inte bli sjukt road av att mötas av en sådan en arla morgon kl.06.20?!?
Den heter alltså Happy Hippo å bor i min kinder-kalender (eller inte denna, den bor i min mage sen länge..), för det första är den sjukt söt och rolig så redan det gör en på bra humör. Att de faktiskt också fått den löjligt god med sin fyllda mjölkchokladkräm är väl nästan ändå att ta i så de spricker?!?
Har tjuvkikat på baksidan att det bodde 4 från början i kalendern, 2 har kommit ut och det betyder att har jag en riktigt pissig dag eller morgon skall jag låna en HappyHippo ur ngn återstående lucka!

Så får man väl göra då man är 26?!?

måndag 13 december 2010

oh my darlings!

Äntligen!
Bye-bye blåa minijackan som inte går över min breda röv!
Hello svarta dunjackan som skall hålla mig varm resten av vintern!
Vi kan slå vad om att det blir tö å +grader resten av vintern för nu har jag investerat i ett par mommo-skor å en varm jacka.
Den var typ 5-10 cm kortare än jag tänkt mig, men det är inte lätt att hitta ngt som är sytt lika brett som långt och som sitter bra. Så lite för kort, alldeles för dyr men oooh så varm å skön!!!







Jag menar: Kunde väl inte annat än bli förälskad!
De passar perfekt till julens fester, och matchar min kavaj :)


Det är ganska tur att A vägrar läsa min blogg, då kan jag sätta upp bilder på allt fint jag tycker om ;)
Men nu får nog visa lov att säga upp bekantskapen med mig till nästa år! Undrar om det nya kortet som ligger å väntar på mig får bli där några dagar (veckor?!??) extra :D

Fy Titti, nu handlar du INGET MER detta år!! Och nu har jag skrivit ner det och ni har läst det!

Lördagens möhippa!

Den hölls för min kära syster som gifter sig i februari, heeelt ovetande va hon :D
Vi kidnappa i Vörå; skogkran, minttukaakao, frossa, skumpa, brunch, kålbollsbowling, kålbollsprickkastning, mera frossa å sen en varm å skön TAXI!
Naturligtvis skall det dokumenteras allt man gör under kvällen!
I Vasa började vi med chokomassage (bruden) och poledancing (alla). Kan ju meddela att jag var limin som ett hus i söndags och fick mjölksyra vid uppvärmingsviftandet på benen!
Sen va lucia med sitt underbara tärnefölje i bastun (och en helvetesjävla kall pool), på Fransmanni å åt gott, på Ollis å skaka rumpa till sejnon. Kröp nästan till taxin sen för mina fötter gjorde så ONT!
Om jag inte skulle få gå ut och äta gott ibland skulle jag lägga mig ner och dö en smula varje dag!

Hippan var otroligt lyckad och lång men gick fort! Det var en trevlig afton och jag fick stifta bekantskap med många nya häftiga typer som verkligen kan skaka loss å som har humor!
Nu är det bara att se framemot bröllopet sen, å skaka lika mycket rumpa då :)

Fredagens julfest

Firades på Furirbostället i Oravais (även om de hade fullt med Vörå-täcken där, kanske de övar inför nästa år?!?)

Det var sådär hemskt gammeldags dukat med matsilver från hur länge som helst sen och gamla tallrikar (men fick sen reda på att de och glasen va fejk, för de hade låtit göra nya i Svedolandet).
Rosor och granris på bordet, sk
arp linneduk å skarpa linneservetter.
-4 i tamburen men inne i vår kammare sprakade en brasa och under kvällens lopp blev det riktigt varmt och mysigt där!
Wc var det roligaste, JAG på mina 162cm var tvungen att böja mig nästan dubbel för att slippa in. De hade märkt ut det med julgransljus för att synas :)


En ordentlig furirsmåltid bars fram, instruktionen var att ta av allt och blanda på tallriken. På min finns således:
en smörbulle (att torka av sina bestick på)
kardemumma-gräddpotatis
rökt lammkött
kräftstjärtar i hummer- å ärtsås
smetana
äppelmos
rödbetsplättar
honungskokta morötter
gruksallad
Det fattas kalvdansin å syltlöks-olivblandingen!!

Sen serverade kardemumma kaffe i världens sötaste blå-vita porslin, åså fick vi en traktortårta till, med chokohjul (minä åt dem!) och luftintag (och en massa andra detaljer jag inte riktigt kopplade ihop :D )
















Tomten kom och hälsade på, samt min farbror som sjöng å spexade lite för oss.
Här skall den snälle rödklädde just dela ut min julklapp; 1kg belgiskt choko. Och A´s chef steg just 2! steg på gilla-stegen!!

Sen fortsatte kvällen med vin och prat och skämt (en del jag inte förstod, andra jag låtsades att jag inte förstod).
På det hela var det en mycket trevlig kväll som blev alldeles mycket bättre än jag väntat mig.


Jag kan varmt rekommendera Furirboställets restaurangdel om man i en mysig miljö vill pröva på lite annorlunda. Det var SUPERB mat, mysig miljö och god service!
Dessutom berättade kocken att där finns rökbastu, infrabastu å badtunna att hyra också ;)

söndag 12 december 2010

en smakbit senare

ligger jag på vår pygmésoffa å har ont överallt på och i kroppen!
kollar Idol-reprisen, dricker jaffa, vet att jag snart kommer att somna igen, surar över att A for till lappland NU och mitt tåg går om 1h.

Men har hunnit avverka ett julfest på furirbostället i Oravais i fredags och en möhippa i vörå å vasa igår.
Natta natta!

Edit: Ja alltså då jag först skrev var det ju !7! h tills tåget gick, inte 1!
Nu 3½h senare sitter jag fortfarande ensam här medan det blir kallare och kallare där ute och surare och surare här inne. Hur svårt kan det vara att komma hem och krama mig?!? Jag är i desperat behov av närhet och tycker förstås att han mycket hellre kunde vara här och paja på stackars sjuka mig än att ränna iväg till lappland, nu då jag en gång är hemma och allt! Men ingen röd Opel i sikte...
Fan att det har ryckt ut fordon i Vörå idag, allt pipande och blinkande har varit underhållning för min trötta hjärna.
Nu är det 3½h kvar tills tåget rullar iväg från finnlandet med mig. Hoppas det går bättre än i fredags då jag kom hem!!

torsdag 9 december 2010

check check å check

Jag fick gjort allt på min lista OCH tånaglarna fick sig också en omgång!

Denna outfit hade jag tänkt ha på helgens julfest (visualisera bort leggingsen och dit ett par svarta strumpbyxor!!).
Klänningen är gammal som gatan, köpt på GT nån gång i Sthlm kanske år 2007 :D Men den är helt fantastiskt skön!
Stövlarna är nya, köpta i London för 2 månader sen.
Kavajen e sprillans från H.fors.
Snacka om multikulturell utstyrsel!
Kavaj har jag saknat lääääääänge (brösten växte ur min st.34 från gymnasiet för ganska länge sen!), den är glansig och passar perfekt till mina söta vackra å fantastiska partyskor som också är lite glansiga. (alltså de jag drömmer om...;D)

Sen lyxade jag till det rejält, värmde glögg på spisen och dricker ur en riktig glöggmugg, åså en sockerfri drottningpaj till!
Allt för att slippa explosioner i mikron :)

Nu skall jag fundera ut en julklapp till A. Tips anyone vad en 26-årig nyinflyttad Vörå-bo vill ha?!?!?

effektiviteten

Bara jag skulle få min bak släpad upp från datastolen skulle jag vara effektiviteten själv!
- göra mat
- äta
- diska
- vika bort kläder
- epilera benen och dö en smula
- dammsuga
- byta lampa i hallen
- plocka fram och packa inför helgen
- prova julfestoutfitten
- paketera in julklappar
- lacka naglarna
- fixa julfilmen till personalens julfest
- osv osv

Men än så länge sitter jag bara här.

pain

Ont, ondare, ondast.
Ont, mer ont, mest ont.
Jag vill ha en lov med jännä program å myki karkki.
Jag blir helt miljöförstörd här!

Men ont har jag, både i knä å i nacken å i huvudet.
Ser verkligen framemot att sitta på tåg 10h på 3 dagar igen!

Idag äter jag kolakakor på jobb, väntar med spänning på föräldrasamtalet jag har inbokat till i eftermiddag och rusar runt efter de sista luciatillbehören.
Att jag borde gå på en lov, blir alldeles vimsig å glömsk här!

onsdag 8 december 2010

bondtölpin vs stassbåoin

Idag efter jobbet hade vi personalens julfestplaneringsmöte, 2/3 av festgruppen på plats å vi fick mkt gjort. Hann avverka lite 1€´s skumppa, en pizza, 1 glas rött å mkt snarvel efteråt. Jag ger er ett utdrag:

Jag:
Åh, vi skall på A´s firmajulfest i helgen. Du vet, den med 2 chefer å 2 anställda. Alla över 40 utom jag å A. Jag skall såååå kommunicera på tumis med de andra fruarna eftersom jag är så vuxen å har mkt att säga till om med barnuppfostran, hussvårigheter, politk, krig å dylikt.
Dessutom hörde jag ryktesvägen att ledtrådarna för kvällen är (vi kommer att bli hämtade med taxi å vet inte destinationen. Taxi dit = there´s no way to go if it´s booooriiiing): man måste gå ut för att pissa. Klä er varmt, dubbla strumpbyxor för damerna, det draaaar kaaaaallt. Gissa min iver...

Arbetskollegan:
Åh jag blir så trött på alla inbjudningar vi får till alla premiärer å live-publik grejer vi får. Filmpremiärer, BB, Idols (både Sve å Fin), Tanssi tähtien kanssa (mannen är finn-kändis å jobbar på "maikkari" som det så fint heter i vardags språk)...det är så jobbigt att klä upp sig å dricka champagne å vin å skaffa barnvakt varje gång. Gissa min svarta rykande avundsjuka...

Feelisen på topp här på Smedsgatan ikväll. Bloggar, dricker vatten å väntar på tvättmaskinen.

tisdag 7 december 2010

I´m so in love!

Oh I´m so in love!!!!!

Tror inte att dessa ljuvliga ting kommer att stanna i affären värst länge.
Skatteåterbäringen kanske vill köpa till mig i julklapp?!???
Den stora frågan är;
Röda, för rolighetens skull, jag har inga röda skor men svårt att matcha.
eller
Svarta, går med allt även på sommaren och oh så fina till fest å galej!

Stackars stad!

STAKI(uttalas med riktigt fult Hesa-slang)HESA!
Det är så synd om den staki-stadin som inte kommer ihåg från år till år att Finland är ett Nordiskt land och där kommer det (oftast och vanligen) snö varje år. Det är inte ett fenomen som kommer ett år och sen inte på 25 igen.
Vareviga år är det likadant då snön kommer till staden; bussarna kommer inte fram, bilar försvinner under snön, allt är avstängt pga snön, folk skulle helst bli hem från jobbet, de springer runt med marimekko-paraplyn i staden och sticker ut ögon på folk, spåran kommer sig inte fram, plogbilarna kör fram och tillbaka och vet inte vart de skall ta vägen. Och all denna irritation folk bär inom sig!

VARFÖR kan de inte bara skaffa extra-inhoppare som plogar och kör bort snön på natten, köpa ordentliga vinterdäck till alla statliga fordon, bygga garage under varje hus och biltak på varje bakgård. Lära människorna att köpa vinterskor man kan GÅ i och ta sig fram i.
Idag tillbringade jag typ 50min i spåran och kom mig 350m framåt, det var stopp och belägg. För det hade kommit lite snö (eller egentlige ganska mkt, 45cm! Det är ENORMT fint ute!!!).
Tzeeezuz säger jag bara, skärp till dig staden och inse du är en del av Finland och den kalla (snöiga!) Norden!

Jag har skött min plikt och köpt fula mommo-vinterskor idag. Sådana som det går 2 par sockar i som är fulla av ull och har en tjockare sula än den 1mm mina sk vinterskor har nu, plus att dessa har krusor under ;) Så bring on the winter bara!
Fast helst inte de dagar jag åker tåg till och från Österbotten, för då kommer jag mig heller inte fram, staki-VR också!

Har gourmé kokat åt mig idag; pork-nudlar med Oltermanniost på, nersköljt med ett glas vatten. Nu väntar soffan, ett glas rött, alla de kinder-chokosaker jag missat under min vistelse på landet samt lite NCIS :)

Bofinken 1

Här kommer de utlovade bilderna från vår hyreslägenhet.
Om man har lätt för att få epilespi av starka färger rekommenderar jag att man bara tittar med ett öga, möjligen med ett halvt på vissa foton!

Så såg vardagsrummet ut på fredkväll då vi campade där. På golvet framför Idol.




Och sen på måndag före jag lämnade hemmet. Det tar sig, bara ny soffa och mina möbler som fattas nu då ;)

Skumppaskål å puss på dig!


Första måltiden intages på golvet; sushi å rödvin.

Hallen; stor å ljus å blå.

Det ohyggliga geisharummet med alla damer jag måste dela A med där. Tur man blundar mest då man sover!

Blåa rummet med självlysande tapeter, jepp jepp! Det är för tillfället lådförvaringutrymme för ouppackade lådor och skall någon gång i framtiden bli ett datarum, wii-rum å sen kanske ngn liten varelse får bo där...typ vår hund eller så ;)

Renoveringsobjekt 1 av 12 typ. Det skall behandlas så det blir lite mjölkigare och lackas, å bytas glas i ena dörren och och och...tror jag, det är då inte JAG som skall renovera det! :)

Oh mitt alldeles fina stora underbara kök!!! Där trivs jag bäst, och dit har man full insyn eftersom det saknar all form av spjälgardin, än så länge ;)

Hmpf, det blev liiite bättre då det kom möbler å saker dit. Har fortfarande inte smält tapeterna, men det är väl en vanesak. Hoppas jag!

Och som sagt så där annars så trivs jag än så länge i bofinken. Där är hemskt tyst och lugnt och mörkt! Men ack så skönt med stora ytor, utrymmen och gemenskap på hög nivå! Blir roligt att börja inreda på riktigt sen i mars då alla mina grejer också är på plats, nya soffan kommit och vi börjar få lite helhetsbilder!

Välkommen att hälsa på närhelst man vill, slå gärna en signal först!